در واحد میانه برگزار شد؛
دومین دوره مسابقه استانی چالش گرانش (نجات تخم مرغ)
خبرگزاری آنا: به همت معاونت پژوهش و فناوری و با همکاری بسیج دانشجویی و انجمن های علمی، ادبی و هنری دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، دومین دوره مسابقه چالش گرانش با عنوان " نجات تخم مرغ  "  با استقبال بی نظیر دانشجویان و دانش آموزان مدارس در محوطه سایت اصلی دانشگاه برگزار شد.
 به گزارش خبرنگار آنا، علی سلمانپور رئیس واحد میانه با اعلام این مطلب افزود: این مسابقات در سطح پیشرفته و ساده، در دو بخش دانشجویی و دانش آموزی در قالب 38 تیم (34 تیم دانشجویی و 4 تیم دانش آموزی)  دو یا سه نفره در یک فضای کاملا دوستانه و صمیمی برگزار گردید.
وی هدف از برگزاری این مسابقه را به کارگیری خلاقیت های مختلف و نوآوری های مبتکرانه دانست و گفت: این مسابقات همه ساله در دانشگاههای مختلف کشور برگزار می شود که امسال، دومین دوره آن  نیز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه صورت گرفت.
رئیس واحد میانه اضافه کرد: هدف اصلي از طراحي اين مسابقات در دنيا كسب ايده هايي براي طراحي و ساخت سازه ها  و مكانيزم هايي است كه بتواند انسان را در ارسال و پرتاب كاوشگرها به سياره هاي ديگر و همچنين به حداقل رساندن آسيب هاي وارد بر اين كاوشگرها ياري كند.
سلمانپور دلیل استفاده از تخم مرغ در این مسابقه را حساسیت و ظرافت آن برشمرد و تاکید کرد:  شرکت کنندگان بایستی سازه ی خاصی ساخته و تخم مرغ را به گونه ای در آن جاسازی می کردند که با سقوط سازه از ارتفاع مشخص (پرتاب حدوداً 12 متر )، تخم مرغ از سازه خارج شده و کمترین آسیب را ببیند.
این مسئول در ادامه سخنان خود افزود: در این گونه مسابقات ابتكار و خلاقيت در ارائه ايده اي نو براي محافظت تخم مرغ و همچنين داشتن طرح فني و مهندسي و از پيش طراحي شده به سالم ماندن تخم مرغ كمك مي کند.
وی در خصوص سالم ماندن تخم مرغ در هنگام فرود و طراحي روشي نو خاطر نشان کرد: دانشجويان و دانش آموزان روشي را طراحي کرده بودند كه نحوه فرود تخم مرغ به گونه اي باشد كه ضربه ناشي از برخورد باعث شكستگي آن نشود و براي اين كار بايد شتاب گرانش، زاويه پرتاب و پارامترهاي سطح تخم مرغ و زمين مورد بررسي قرار می گرفت.
در پایان تیم های عقاب با 9/272 و پیام نور با 1/269 هر دو از دانشگاه پیام نور میانه و تیم ناجا با 1/262 امتیاز از دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه به ترتیب اول تا سوم شدند و در بخش دانش آموزی نیز تیم فرا دانش پاپکورن از دبستان فرهنگ با کسب 6/218 امتیاز به عنوان تیم اول برگزیده شد.
آزاد اسلامی واحد میانه">