امام جمعه شهرستان میانه:1
هدف مشترک وحدت حوزه و دانشگاه، معرفی یک جامعه نمونه اسلامی به جهانیان است.
خبرگزاری آنا: امام جمعه شهرستان میانه گفت: ما به نبال ایجاد یک تمدن تمام عیار و فراگیر اسلامی هستیم که در واقع هدف عمده بحث وحدت حوزه و دانشگاه می باشد.
حجت الاسلام محمدرضا حامدی در نشست علمی وحدت حوزه و دانشگاه که با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه، رؤسای دانشگاه های پیام نور، غیرانتفاعی عین القضات، دانشکده فنی مهندسی، مدیر و جمعی از طلاب حوزه علمیه آیت اله حامدی، رؤسای اداره تبلیغات اسلامی و اوقاف و امور خیریه، اساتید دانشگاه ها، همچنین جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه ها و اعضای هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در سالن اجلاس شهید آیت ا... حامدی واحد میانه برگزار شد افزود: در سایه همراهی و همگام حرکت کردن مجموعه حوزه و دانشگاه، می توانیم تاثیرگذاری بیشتری برای رسیدن به آن هدف مقدس داشته باشیم تا آن بنای تمدن اسلامی را با همان وحدت و همراهی ایجاد کنیم.
نماینده ولی فقیه در شهرستان میانه با تاکید بر اینکه برگزاری جلسات متعدد اساتید حوزه با دانشجویان دانشگاه ها، خروجی بسیار مطلوبی برجا می گذارد اذعان کرد: ارتباط دانشجویان با حوزه و همچنین اساتید حوزه با دانشجویان لازم و ضروری است. آیا از زمان شعار وحدت حوزه و دانشگاه آیا تاکنون کارهایی انجام شده است؟
وی خاطر نشان کرد: اگر موضوع وحدت حوزه و دانشگاه کاملاً تبیین نگردد و جوانب آن نیز دیده نشود، یقیناً در عمل هم نتیجه مطلوبی گرفته نخواهد شد. قطعاً در این مسیر مخالفینی داریم و باید عرصه را برای آنها نیز باز کرده تا نقطه نظرات خود را بیان نمایند.
حامدی اظهار کرد: یکی از بحث هایی که در وحدت حوزه و دانشگاه وجود دارد و از جمله اموری که بر آن تاکید هست، بحث سیر نکردن در تخیلات است. ما به دنبال وحدت های خیالی نیستیم و این صحبت ها از آن ناشی می شود که ما آنطور که باید به موضوع مسئله شناخت پیدا کنیم، نکرده ایم.
امام جمعه میانه در پایان سخنان خود به هدف مشترک این دو مجموعه اشاره کرد و گفت: هدف مشترک وحدت حوزه و دانشگاه، معرفی یک جامعه نمونه اسلامی به جهانیان است و برای تحقق این امر به دو بال حوزه و دانشگاه نیازمندیم، یعنی وحدت برای رسیدن به آن هدف مشخص می باشد.
در ادامه معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با بیان اینکه علم بدون دین و متقابلاً دین بدون علم، معنا و مفهومی ندارد افزود: ما باید به آن واقف باشیم که بعد از نامگذاری این روز توسط حضرت امام خمینی(ره) به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه، آیا ثمره ای طی این چند سال برای ما داشته و یا خروجی آن را تا اینجای کار ارزیابی کرده ایم؟
دکتر اسماعیل حیدری آزاد قشر جوان را قشر تلاشگر، پرسشگر و کنجکاو دانست و تصریح کرد: اگر استادان و دانشگاهیان ما به دین و علوم دینی مجهز نباشند، با مشکل مواجه خواهند بود و نیز اگر استادان حوزوی ما نیز به علم امروزی فکر نکرده و پیشرفت نکنند، طبیعتاً با چالش روبرو خواهند بود.
وی یکی از حربه های دشمن بر روی جوانان ما را تبلیغات بر موضوع دین گریزی عنوان کرد و بیان داشت: ما تاکنون نتوانسته ایم خودمان را به علوم روز دنیا مجهز کنیم و بایستی از الفاظ کلیشه ای چه در دانشگاه ها و چه در حوزه ها پرهیز کرد و به سمتی برویم که با جوان هایمان رشد پیدا کنیم.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه اظهار امیدواری کرد: الحمدا... استادان حوزه و دانشگاه، افراد متعهد و متخصص هستند و از این تعهد و تخصص باید توامان استفاده کرد و تعهد بدون تخصص و تخصص بدون تعهد به درد نمی خورد.
حیدری آزاد به یکی دیگر از بحث های حوزه و دانشگاه که همان ناهنجاری های اجتماعی است اشاره کرد و گفت: بحث ناهنجاری های اجتماعی، متاسفانه هم در ایران اسلامی و هم در خود شهرستان روز به روز بیشتر به چشم می خورد، برای اینکه ما از این پتانسیل هایمان (استادان حوزه و دانشگاه) نهایت استفاده را نمی بریم.
وی تدریس مباحث دینی در دانشگاه ها را استفاده از استادان حوزوی ضروری و با اهمیت دانست و اظهار کرد: امیدوارم که نتایج این جلسات و هم اندیشی ها به آن نتیجه عملی که همان فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر هدف مشترک برسیم.
در ادامه رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در ابتدای صحبت هایش با بیان اینکه یکی از اندیشه ها و آرمان های بلند امام راحل و مقام معظم رهبری تحقق اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه می باشد گفت: طلبه حوزه و دانشجو به عنوان دو قشر پیشرو، نقش و مسئولیت خطیری در هدایت جامعه داشته و دارند. لذا وحدت میان این دو همواره مد نظر بوده است.
دکتر علی سلمانپور افزود: با وحدت این دو مجموعه، تشکل بزرگی از نخبگان که مجهز به علم و دین هستند شکل می گیرد و پیشرفت چنین جامعه ای تضمین شده است.
وی تصریح کرد: هریک از این دو نهال بخشی از نیازهای وجودی انسان را برآورده می سازد. که اگر با یکدیگر هماهنگ باشند رسیدن انسان به کمال و تعالی را آسان می کند.
سلمانپور به اهمیت علم اشاره کرد و افزود: علم فهم بشر را بالا می برد، باعث ایجاد ابداعات و اختراعات گوناگون در جامعه می شود. اگر این علم با اخلاق و معنویات و ارزش های اسلامی توأم گردد، آن گاه هنر به کار گیری این علم به انسان اعطاء می شود.
رییس واحد میانه در پایاین سخنان خود خاطر نشان کرد: باید به وحدت حوزه و دانشگاه نگاهی عمیق داشت، نه سطحی و ظاهری. بنابراین روز وحدت حوزه و دانشگاه فرصت خوبی برای طرح عالمانه این موضوع و آسیب شناسی آن و تحکیم یکی از بزرگترین آرمان های انقلاب اسلامی است.
در ادامه مراسم رؤسا و استادان دانشگاه ها و طلاب حوزه علمیه و جمعی از دانشجویان، پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود را بیان کرده و در این مورد بحث و تبادل نظر گردید.