فرهیختگان: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از معرفی اولین محصول تجاری سازی شده شرکتهای دانش بنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور این واحد دانشگاهی خبر داد.
علیرضا حسین پور سنبلی با اعلام این مطلب گفت: با تلاش فراوان مهندس عباس نعمتی مدیر مرکز رشد واحدهای فناور و رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و مجموعه مرکز رشد این دانشگاه در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان و تحقق تبدیل ایده به فرآورده و محصول، منجر به ساخت اولین محصول این شرکت تحت عنوان " دستگاه تعویض روغن الکترومکانیکی خودکار خودروهای سبک و سنگین ( تیسر) " شد.
وی افزود: این دستگاه برای اولین بار در ایران و جهان توسط شرکت گوهر تراش گیتی با مدیریت آقای مجید جلیل پور و با همکاری اعضای کار گروه مخترعین، الکترونیک و مکانیک باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد میانه به مرحله تجاری سازی رسیده است.
رئیس واحد میانه تصریح کرد: این محصول با حمایت مالی و پشتیبانی مرکز رشد واحدهای فناور میانه به مبلغ دویست میلیون ریال ( زیر نظر پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی ) بعد از گذراندن مرحله ساخت نمونه اولیه قابل ارائه به بازار به طور موفقیت آمیز ساخته شد و به مرحله تجاری سازی رسید.
سنبلی خاطر نشان کرد: این دستگاه می تواند در مدت 40 ثانیه بدون نیاز به پیچ تخلیه روغن کارتل موتور و چاله سرویس، ضمن تخلیه روغن موتور، قطعات داخل آن را نیز شستشو دهد.
وی با اشاره به معایب دستگاههای نسبتاً مشابه قبلی با عنوان ساکشن گفت: از معایب دستگاههای قبلی می توان به مواردی از قبیل: لزوم بازکردن پیچ کارتل برای تخلیه روغن موتور اشاره کرد که مستلزم وجود چاله سرویس یا جک زدن زیر خودروهای سبک (با امکان وجود خطر) و قرار دادن ظرفی برای تخلیه روغن سوخته داغ است که جمع آوری آن بسیار سخت بوده و موجب آلودگی محیط و هوا می شود.
رئیس واحد میانه به دیگر معایب دستگاههای مشابه پرداخت و اذعان داشت: در دستگاههای نسبتاً مشابه، به مرور زمان امکان هرز شدگی گام دنده پیچ کارتل و یا هرز شدن رزوه کارتل و نیز خورده شدن لبه های آچار خور پیچ کارتل و یا شل و سفت بسته شدن آن وجود دارد و مهمتر از همه دستگاه ساکشن به دلیل حجیم و سنگین بودن و قیمت بالای آن به تخصص کمپرسور امکان استفاده شخصی وجود ندارد.
سنبلی در پایان به مزایای محصول جدید ارائه شده به بازار با نوآوری خاص اشاره کرد و گفت: در این محصول عمل تخلیه روغن موتور با تمامی رسوبات و براده های احتمالی توسط پیچ کارتل طراحی شده و شیلنگ هیدرولیک فشار قوی متصل به آن انجام می گیرد، سرعت بالای تخلیه روغن از کارتل (4 لیتر در 40 ثانیه) که سبب صرفه جویی در وقت می شود و کم حجم، سبک، مقاوم بوده و امکان استفاده شخصی از آن، که در صندوق عقب خوردو جای می گیرد.