فرهیختگان: نماینده ولی فقیه در شهرستان میانه عنوان کرد: تعامل بین استاد و دانشگاه، از مهمترین عوامل در تدریس می باشد. اگر استادی با مجموعه خود هماهنگ نباشد و سلیقه ای رقتار نماید، واقعآً یک معضل بزرگی از جهت زمان و شیوه تدریس می باشد.
حجت الاسلام حامدی در اولین جلسه شورای آموزش عالی شهرستان که با حضور دکتر مددی نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، مهندس خلفاپور فرماندار، رؤسای دانشگاههای پیام نور، آزاد اسلامی، غیرانتفاعی و دانشکده دولتی فنی و مهندسی در سالن شهید ناصرالدین نیکنامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد، اظهار داشت: اگر در هر رشته و در هر مقطع تحصیلی با کمبود استادی مواجه شدیم، می توان از اساتید شاغل استفاده کرد که عمده دغدغه شما در گروه معارف اسلامی است، می توانید تا زمان رفع مشکل و با وجود کمبود استاد از اساتید شاغل بهره مند شوید.
امام جمعه میانه با بیان اینکه شما مسئولین دانشگاهها نباید به اساتید بدون مجوز، درسی ارائه کنید افزود: متولیان امر بایستی با بررسی نقطه قوت و تعداد دروس ارائه شده و با در دست داشتن گزارشات، جوابهای منطقی و درست در مقابل اعتراضات داشته باشند تا خدشه ای به دانشگاهها وارد نشود.
حامدی تأکید کرد: بایستی خروجی این جلسات، هم از جهت تعداد افراد جذب شده به کار و هم از جهت نقاط قوت، در یک مجموعه کامل قابل ارائه وجود داشته باشد. تا شاهد شکوفایی هر چه بیشتر شهرستان در عرصه آموزش عالی با مدارج بالا باشیم.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، در این جلسه گفت: ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیل کرده، به مجلس شورای اسلامی هم رسوخ کرده و این بحث در مجمع نمایندگان استان نیز مطرح شده و مورد استقبال سایر نمایندگان قرار گرفته است.
دکتر مددی اضافه کرد: الان هیئت دولت هم به این فکر افتاده که با کمترین هزینه در راستای اشتغال زایی قدمهای بزرگ و مؤثری برداشته شود.
وی علت افت دانشجو در دانشگاهها را، کاهش یافتن نسل جوان و تحصیل کرده های رو به سن گذاشته عنوان کرد.
مددی برای جلسه آینده شورای آموزش عالی، مباحث موضوعات جلسه را افزایش رشته های تحصیلی و مورد نیاز و کاربردی در دانشگاههای شهرستان برای توسعه کمی و کیفی شهر و همچنین تقسیم رشته ها در بین دانشگاهها و مطرح کردن آنها را خواستار شد.
در ادامه جلسه فرماندار میانه در خصوص ارائه عادلانه دروس در بین اساتید دانشگاهها گفت: بایستی توازن در ارائه واحدهای درسی در بین اساتید مراعات شود تا فردی در این مورد اعتراضی نداشته باشد و تورمی ایجاد نشود تا عدالت برقرار شده و در یک سطح باشد.
خلفاپور افزود: باید چنین جلساتی را هم با تشکل های دانشجویی برگزار کنیم و در مورد همه مسائل و مشکلات اعم از دانشگاهی و شهری بحث شده تا ارتباط بین مسئولین و دانشجویان برقرار شود.
وی اظهار امیدواری کرد: تعداد 200 الی 300 نفر از فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد در این شهرستان جهت تدریس در دانشگاههای میانه جذب کار شده اند و این برای خودش جایی پیدا کرده است.
فرماندار میانه با تأکید بر اینکه مسائل اشتغال زایی جوانان تحصیل کرده به هیئت دولت هم کشیده شده عنوان کرد: مسائل اشتغال زایی در هیئت دولت مطرح شده است و این یقیناً در درون آموزش عالی به چالش کشیده خواهد شود و باعث اصلاحات و حاشیه های مثبتی خواهد بود.
خلفاپور در پایان سخنان خود، تربیت اساتید جوان توسط دانشگاهها و وحدت رویه در درون دانشگاهها را خواستار شد.
حواشی این جلسه:
- دکتر اجلی معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی میانه و دبیر شورای آموزش عالی شهرستان در خصوص تسویه حساب با اساتید دو شغله به تعداد 170 نفر و جذب 70 نفر اساتید حق التدریس جدید در پروسه زمانی در این واحد دانشگاهی، ایجاد دفتری مجزا در استان در خصوص گروه معارف اسلامی برای درخواست کنندگان تدریس با برگزاری آزمون کتبی و شفاهی برای نیروهای جوان و حائز شرایط و اخذ مجوز تدریس برای آنها و همچنین پیشنهاد در مورد ارائه درس آشنایی با دفاع مقدس برای اساتید دارای مجوز و ارائه درس به حافظان کل قرآن کریم سخنانی را بیان نمود.
- دکتر کاملی رئیس دانشکده فنی و مهندسی در مورد اشتغال اساتید در این دانشگاه با مدارک فاغ التحصیلی از دانشگاههای برتر کشور و استفاده از اساتید حق التدریس بومی و دارای مجوز توضیحاتی را ارائه کرد.
- دکتر عبدی رئیس دانشگاه غیرانتفاعی عین القضات به تشریح حل مشکلات اساتید گروه معارف و تدریس اساتید بدون مجوز پرداخت.
- کریمی رئیس دانشگاه پیام نور مرکز میانه نیز در خصوص جذب 58 نفر از اساتید حق التدریس دارای مجوز در آن دانشگاه در رشته های مختلف، استفاده نکردن از اساتید دو شغله، نحوه اداره اساتید جوان چه از نظر علمی و چه از نظر اخلاقی در کلاسها و همچنین استفاده از نیروهای با تجربه در دانشگاهها سخنانی را بیان کرد.
- ارائه پیشنهاد و تصویب آن در مورد تشکیل جلسه و کار گروه با اداره مبارزه با مواد مخدر و استفاده از نیروهای بسیج دانشجویی برای مقابله و کنترل افراد معتاد در دانشگاهها.
- توسعه مرکز رشد و شهرک علم و فناوری و ایجاد دفتری مجزا در داخل شهر و همکاری و تعامل سایر دانشگاهها با افراد و دانشجویان مخترع و مستعد و همچنین حمایت همه جانبه از آنها.