رئیس واحد میانه:
هدف اصلی دشمن در جنگ نرم، روح حرکت انسان و اندیشه اوست.

فرهیختگان: دکتر علیرضا حسین پور سنبلی گفت: بحثی که امروز در دنیا مطرح است، بحث تفکر، روانشناسی و جامعه شناسی است و امروزه هدف اصلی دشمن در جنگ نرم، روح حرکت انسان و اندیشه اوست.
وی درکارگاه آموزشی جنگ نرم (اهداف و راهبردها ) ویژه رؤسا، مدیران و کارشناسان دفاتر فرهنگی منطقه 13 دانشگاه آزاد اسلامی که به میزبانی واحد میانه برگزار شد افزود: بحث دیگری که امروز در دنیا مطرح است، پرستش آگاهانه و پرسش آگاهانه است و ما به فاکتورهایی از جمله: جوهره بشر، عملکرد، خواسته ها و بنیان های بشر نیاز داریم.
رئیس واحد میانه با بیان اینکه هجمه های زیادی از سوی دشمنان ما بر کشور اسلامی ایران وارد است اظهار داشت: در مقابل این همه هجمه ها ما طرح ها و راهبرهایی داریم و ما هم می خواهیم در جهان نزدیک به 7 میلیاردی، خودمان را به رفاه، عزت و عظمت هدایت کنیم و این حق ماست.
سنبلی اضافه کرد: تولیدات داخلی ما باید به گونه ای باشد تا موجب خنثی شدن جنگ نرم دشمن بوده و جایگزین داده ها شود. و مسلمان باید هوشیار و به تمام سلاح های فرهنگی مسلح بوده و این سلاحها بایستی از حوزه و دانشگاهها خیزش داشته باشند.
دکتر الفی مدیر گروه معارف اسلامی واحد مراغه و مدرس این دوره در ابتدای سخنان خود موضوع جنگ نرم را یکی از دغدغه های مسئولین سیاسی، مدیران فرهنگی، اساتید و محققان کشور دانست گفت: جنگ نرم در برابر جنگ سخت، در حقیقت شامل هرگونه اقدام روانی و تبلیغات رسانه ای است که جان هدف را نشانه می گیرد و بدون درگیری نظامی و گشوده شدن آتش رقیب را به انفعال یا شکست وا می دارد.
وی افزود: امروزه با توجه پیشرفت ابزارهای رسانه ای، جمعی و ارتباطات، دامنه بحث جنگ نرم خیلی گسترده و پیچیده شده است و رسانه ارتباط جمعی به انسان این اجازه را می دهد تا تفکر بکند و یکی از مشکلاتی که انسان در قرن بیستم به آن دچار گردیده، فراموشی خود است.
مدیر گروه معارف اسلامی واحد مراغه یکی از مهمترین راهکارها برای مقابله با جنگ نرم را بازگشت به خویشتن بر شمرد و اظهار داشت: عاملان جنگ نرم آماده هستند تا تفکر را از بین ببرند و مهمترین ابزار دفاع در مقابل آن، فکر است. و اگر می خواهیم با آن مقابله کنیم بایستی به تفکر و اندیشیدن بپردازیم.
الفی متذکر شد: مدیر فرهنگی در محیط فرهنگی باید فکر را به چالش بکشاند و دانشگاه محل تجارب آرا و اندیشه می باشد. و مشکلی که ما الان داریم فاصله گرفتن از خود فکر است و دشمن نیز آمده تا این تفکر را از ما بگیرد.
مدرس این دوره در ادامه سخنان خود به راهبردهای اساسی در مقابل جنگ نرم پرداخت و تصریح کرد: مهمترین راهبرد اساسی جنگ نرم، تاثیرگذاری در افکار عمومی بوده و در این تقابل تهاجمی اندیشه، مراکز دانشگاهی از اولویت خاصی برخوردارند و انتخاب این استراتژی بدلیل ناکارآمدی جنگهای سخت در نبردهای فرسایشی در نقاط مختلف جهان می باشد.
وی تاکید کرد: بانیان این جنگ در صدد هستند محیط دانشگاه را از فضای علمی که تجارب آرا در آن به رشد و شکوفایی استعدادها می انجامد، به یک محیط منازعه برای نابودی باورهای دینی، فرهنگی، فکری و ملی تغییر دهند.
الفی به اهداف دشمن در جنگ نرم اشاره کرد و اذعان داشت: در شرایط کنونی و در غالب جنگ نرم، هدف جهان استکباری، زدودن کلیه آثار خداخواهی، اخلاق انسانی، تربیت اسلامی، ارزشهای فطری و معنوی، از اینرو نسل جوان به ویژه دانشجویان و دانشگاهیان مورد هدف اصلی می باشد.
وی در خصوص وظیفه مسئولین فرهنگی در برابر این معضل گفت: امروزه وظیفه مسئولین دفاتر فرهنگی، با موضع تدافعی توأم با بصیرت، تدبیر و دوراندیشی به تقویت توان علمی و اعتلای باورهای دینی و فرهنگی دانشجویان کمک و به خنثی سازی عملیات روانی، شبیه زدایی علمی و ژورنالیستی آنان پاسخ دهند.
الفی در پایان در مورد سابقه تاریخی جنگ نرم، محور های دیگر این جنگ علیه ایران، اهداف اصلی جنگ نرم از جمله ایجاد بحران هویت در کشورهای سلامی، ایجاد شکاف نسلی یابحران اجتماعی در کشور های اسلامی، از بین بردن مشروعیت نظام ولایت فقیه در ایران، تجمل گرایی و رقابت ناسالم و دخالت گسترده در امور داخلی ایران با محوریت حقوق بشر، زنان، رسانه ها و مذهب، وهمچنین شیوه های عملیاتی جنگ نرم و سایر موارد توصیحاتی ارائه کرد.
گفتنی است در این کارگاه آموزشی، معاون فرهنگی واحد تبریز، ستار میانه کارشناس فرهنگی منطقه و مدیران دفاتر فرهنگی منطقه 13 دانشگاه آزاد اسلامی حضور داشتند.