نعمتی خبرداد:

برگزاری مسابقه علمی نانو تکنولوژی در دانشگاه آزاد اسلامی میانه

خبرگزاری آنا: رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از برگزاری مسابقه علمی نانو تکنولوژی ویژه اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و نیز اعضای شرکت­ های فناور مرکز رشد واحدهای فناوری این واحد دانشگاهی خبر داد.

به گزراش خبرنگار خبرگزاری آنا از میانه، دکتر عباس نعمتی در تعریف از نانو تکنولوژی بیان کرد: این علم، توانمندي توليد مواد، ابزارها و سيستم هاي جديد با قابلیت کنترل سطوح ملکولي و اتمي و استفاده از خاصیتی است که در آن سطوح ظاهر مي­شود از همين تعريف ساده مشخص است که نانو تکنولوژي يک رشته جديد نيست، بلکه رويکردي جديد در تمام رشته هاست.

وی افزود: هر چند آزمايش­ ها و تحقيقات پيرامون نانو تکنولوژي از ابتداي دهه ۸۰ قرن بيستم بطور جدي پيگيري شد، اما اثرات تحول آفرين، معجزه آسا و باورنکردني آن در روند تحقيق و توسعه باعث شد که نظر تمامي کشورهاي بزرگ به اين موضوع جلب شود و فناوري نانو را به عنوان يکي از مهمترين اولويت­ هاي تحقيقاتي خويش طي دهه اول قرن بيست و يکم قرار دهند.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در باره کاربردهای نانو تکنولوژی گفت: براي این موضوع، کاربردهايي را در حوزه هاي مختلف از جمله  صنعت الکترونیک، غذا، دارو، تشخيص پزشکي و بيوتکنولوژي، دوام ‌پذيري منابع (کشاورزی، آب، انرژي، مواد و محيط زيست پاک)، توليد مواد و محصولات صنعتی، هوا و فضا، صنایع نظامی و امنيت ملي، کامپيوتر، ارتباطات، حمل­ و­ نقل و غیره برشمرده اند.

عضو هیأت علمی گروه مهندسی برق واحد میانه، با اشاره به کاربردهای وسیع این علم خاطر نشان کرد: کاربردهاي وسيع اين عرصه به همراه پيامد هاي اجتماعي، سياسي و حقوقي آن، اين تکنولوژی را به عنوان يک زمينه فرا رشته ­اي و فرابخش مطرح کرده است.

نعمتی ادامه داد: استفاده از اين تکنولوژی در کليه علوم پزشکي، پتروشيمي، علوم مواد، صنايع دفاعي، الکترونيک، کامپیوترهاي کوانتومي و غيره باعث شده که تحقيقات در زمينه نانو به­عنوان يک چالش اصلي علمي و صنعتي پيش روي جهانيان باشد.

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با تأکید بر اینکه، پژوهشگران جوان، نخبگان، اساتيد و صنعتگران ايراني، بايستی در يک بسيج همگاني، جايگاه، موقعيت و وضعيت خويش را در خصوص اين موضوع مشخص نمايند بیان کرد: با يک برنامه­ ريزي علمي دقيق و کارشناسانه، به حضوري فعال و حتي رقابتي سالم در اين مسیر حرکت کرده و به همین منظور، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد میانه در راستای هدایت پژوهشگران جوان و نخبگان جهت مطالعه و تحقیق در این حوزه، به برگزاری مسابقه علمی با این موضوع اقدام کرده است.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری واحد میانه در بخش دیگری از سخنان خود درباره نحوه برگزاری مسابقه و تعداد سوالات مسابقه گفت: این مسابقه علمی بصورت اینترنتی برگزار می­شود؛ بطوری که فایل سوالات به همراه پاسخ نامه در اختیار اعضای باشگاه و اعضا شرکت های فناور مرکز رشد این واحد دانشگاهی قرار داده شده و پژوهشگران جوان، بعد از پاسخ به 10 سوال 4 گزینه ای و 5 سوال تشریحی، می توانند پاسخ نامه ویژه را حداکثر تا مورخ 6/4/98 (همزمان با روز کارآفرینی)، به پست­الکترونیکی nemati_abbas@yahoo.com ارسال فرمایند.

وی با اشاره به شرکت افراد علاقمند در این مسابقه که عضو باشگاه نیستند بیان کرد: این افراد جهت شرکت در مسابقه می توانند ابتدا به سامانه احراز هویت دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس https://sso.iau.ir مراجعه و بعد از تکمیل اطلاعات، جهت عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان به آدرس http://www.bpj.ir مراجعه کنند و قبل از اقدام به ثبت نام بهتر است مدارک لازم برای عضویت شامل اسکن عکس، اسکن شناسنامه (با حجم کمتر از 200ک) و اسکن آخرین مدرک یا کارنامه کل (با ذکر معدل) راتهیه کرده و همچنین در صورت داشتن مقاله، ثبت اختراع، کتاب و مقامات و افتخارات دیگر، فایل Pdf یا اسکن آنها را نیز جهت بارگذاری در سایت اقدام کنند.

نعمتی در پایان گفت: برندگان مسابقه در برخورداری از تسهیلات مختلف باشگاه، ارتقاء وضعیت عضویت در باشگاه (عضو فعال)، برخورداری از حمایت های مالی و معنوی جهت ایجاد شرکت فناور، تجاری سازی محصولات فناور و دانش بنیان و... در اولویت قرار خواهند گرفت و به سه نفر از برندگان مسابقه جوایزی از سوی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه اعطا خواهد شد.

-   دانلود سوالات (فایل Pdf)

-   دانلود پاسخنامه (فایل Word)