دکتر نورافکن، پژوهشگر برتر سال 97 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه عنوان کرد:

بهبود تولید ملی با تکیه بر استعداد جوانان و بودجه تحقیقاتی مناسب

خبرگزاری آنا: پژوهشگر برتر سال 97 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه گفت: با بودجه ­ها و ظرفیت­ های تحقیقاتی مناسب و تکیه بر استعداد جوانان، می توان گام مثبتی در بهبود تولید ملی برداشت.
دکتر حسن نورافکن پژوهشگر برتر سال 97 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، در تعریف پژوهش بیان کرد: پژوهش فرآيندي آگاهانه، نظام‌مند و قابل اعتماد براي يافتن حقايق پیچیده و مبهم است تا به شکل علمی، پیچیدگی و ابهام آن رفع شود. در حقیقت، ارائه راه حل به زبان ساده به مشتریان تحقیقات علمی از اهداف پژوهش است.
وی در ارزیابی حوزه پژوهش کشور بیان کرد: صرف هزینه­ ای معادل دو درصد تولید ناخالص ملی در امر پژوهش که در ظاهر زیاد است در درازمدت با ارائه راهکارهایی برای رفع مشکلات جامعه و با تبدیل علم به ثروت و اشتغال­زایی، مشکلات بسیاری را از روی دولت ­ها بر­می­ دارد.

پژوهشگر برتر سال 97 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با تبیین بایدها و نبایدهای حوزه پژوهش کشور برای پیشرفت بهتر افزود: متأسفانه در کشور ما، اهمیت پژوهش به اندازه آموزش ارزشمند تلقی ­نشده و حتی معیارهای انتخاب پژوهشگران برتر نیز با توجه به نیازهای کشور و جامعه به درستی انجام نمی­شود.

نورافکن تصریح کرد: در شرایط فعلی و با وجود تحریم­های ظالمانه­ای که کشورمان درگیر آنست، فعالیت­های پژوهشی برای رفع مشکلات و موانع موجود، می تواند بسیاری از موانع و مشکلات را حل کند.

وی اضافه کرد: اگر بودجه ­های تحقیقاتی مناسبی در اختیار دلسوزان و علاقه­ مندان واقعی این حوزه قرار گیرد و از ظرفیت­ های موجود تحقیقاتی درست استفاده شود، با تکیه بر استعداد جوانان، می توان گام مثبتی در بهبود تولید ملی کشور برداشت.

پژوهشگر برتر سال 97 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با بیان اینکه نوشتن مقالات و کتاب های علمی اگر چه ارزشمند و شایسته تقدیر است؛ ولی برای ارائه راهکار در راستای رفع مشکلات روز جامعه ارزش بیشتری دارد، گفت: از مشکلات دیگر پژوهشی در کشور، فاصله زیاد مراکز پژوهشی و تحقیقاتی با مشتریان حوزه تولید و مصرف نتایج پژوهش­ هاست.

نورافکن افزود: در گروه­های کشاورزی تأکید بر پژوهش ­هایی است که خروجی مناسبی برای مقاله داشته باشند. پیشنهاد می شود تعریف و انتظار خودمان از تحقیقات دانشگاهی را به نحوی تغییر دهیم تا ارتباط و اعتماد متقابلی بین محقق و کشاورز در حوزه کشاورزی مشاهده شود.

وی در توضیح فعالیت­های خود در این واحد دانشگاهی بیان کرد: بیشتر مطالعات انجام گرفته در تحقیقات و پروژه ­های دانشجویی با تأکید بر این مباحث صورت گرفته و نتایج این تحقیقات در مجلات و همایش ­های معتبر علمی داخلی و خارجی به چاپ رسیده است.

استادیار گروه باغبانی واحد میانه اظهار کرد: به تفکیک تعداد مقالات ارائه شده در مجلات زبان انگلیسی، 10 عنوان، مقالات ارائه شده در مجلات زبان فارسی 22 عنوان و مقالات ارائه شده در همایش ­ها و کنفرانس­ های خارجی و داخلی 171 عنوان بوده که بیشتر آنها حاصل تحقیقات مشترک با دانشجویان تحصیلات تکمیلی این واحد دانشگاهی است.

نورافکن برگزاریکارگاه­ ها و کلاس­ های آموزش کوتاه مدت و بهره­ مندی علاقه­ مندان از نتایج پژوهش­ های خود را برای ارائه نتایج این تحقیقات به زبان ساده و کاربردی عنوان کرد و گفت: با همکاری و هماهنگی مدیریت پژوهشی واحد میانه، تعداد 9 عنوان کارگاه آموزشی به صورت تئوری و عملی در زمینه گیاهان دارویی، بهداشت و سلامت جامعه تا پایان شهریور 98 برنامه ریزی شده است تا برای تبدیل علم به ثروت و سلامتی جامعه قدم­ هایی هرچند کوتاه برداشته شود.