رئیس پارک علوم فناوری استان در دانشگاه آزاد اسلامی میانه خبر داد:

ارائه تسهیلات مالی و امکانات مناسب برای توسعه فعالیت مراکز رشد و شرکت های فناور

خبرگزاری آنا: رئیس پارک علوم فناوری استان آذربایجان شرقی از ارائه تسهیلات مالی و پشتیبانی در راستای توسعه فعالیت مراکز رشد و واحدها و شرکت های فناور خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از میانه، دکتر عبدالرضا واعظی هیر در بازدید از مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، در تعریف مرکز رشد اظهار کرد: مرکز رشد یکی از ابزارهای رشد اقتصادی است که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیل کرده تاسیس می شود و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه رشد شرکت های جدید را فراهم می کند.

وی اضافه کرد: مراکز رشد در زمره زیرساخت های فنی قرار می گیرند و چارچوب هایی هستند که برای پرورش یا ایجاد کسب و کارهای کوچک تاسیس می شوند. مرکز رشد فضای اداری، فنی و ... همراه با خدمات حمایتی با حداقل هزینه را برای شرکت های نوپا مهیا می کند.

رئیس پارک علم و فناوری استان درباره ایده مراکز رشد در ایران گفت: اولين انديشه در سال 1371 مطرح شد كه در واقع بحث شهرك های علم و فناوری بود و شهرک علمي و تحقيقاتي اصفهان و شهرک كاوش وابسته به وزارت صنايع و معادن شكل گرفتند. در آن سال بحث مراكز رشد مطرح نبود و در حدود سال 1376 اين ايده عنوان و اولين مركز رشد در سال 1378 در شهرک علمي - تحقيقاتي اصفهان به مرحله اجرا رسيد و اين شهرک شروع به پذيرش هسته ها و شركت های فناور كرد.

واعظی، مراکز رشد صنعتی، دانشگاهی، مجازی و بین المللی را از انواع مراکز رشد نام برد و ادامه داد: بسترسازی جهت تجاری سازی پژوهش های علمی تحقیقاتی، ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از دستاوردهای پژوهشگران جوان، کمک به رونق اقتصادی محلی و دانش محور، در اختیار نهادن فضا، امکانات و تسهیلات مالی مورد نیاز واحدها جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی و فناورانه، حمایت های مالی و معنوی از واحدهای مستقر در مرکز رشد، بازاریابی و محصولات فناورانه و ... از وظایف مراکز رشد هستند.

این مسئول در خصوص اهداف مراکز رشد بیان کرد: کمک به جذب بیشتر کارآموزان و فارغ التحصیلان دانشگاهی در بازار کار و ایجاد شغل، نوسازی، انتقال فناوری و استفاده از اکتشافات علمی جدید، افزایش بازدهی نیروی کار بالقوه و استفاده بهینه از این سرمایه عظیم ملی، ایجاد واحدهای صنایع کوچک و متوسط فنی و تخصصی که بتوانند در بازار کار رقابت ‌پذیر باشند و رشد اقتصادی منطقه، تنوع اقتصادی و سرمایه‌گذاری را می توان به عمده اهداف این مراکز اشاره کرد.

مرکز رشد واحدهای فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، در سال 1387 به عنوان اولین مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با حمایت های مالی و معنوی و پشتیبانی پارک علم و فناوری استان راه اندازی و تاسیس شد.

هم اکنون این مرکز از 15 شرکت فعال حمایت کرده و اینک محصولات آنها در مرحله تجاری سازی و فروش هستند و 12 محصول نیز قابلیت راه اندازی خط تولید و تولید انبوه را دارد.

دکتر عبدالرضا واعظی، غلامرضا کیانی معاون پژوهشی پارک علم و فناوری و بهمن محمدیاری مدیر مرکز رشد استان، دکتر فردین فرمند نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی و هیأت همراه، دکتر علی سلیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، دکتر عباس نعمتی رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه، مهندس حبیب اله خدابنده معاون دانشجویی و فرهنگی و سیدفرج مختاری مدیر امور دانشجویی از قسمت های مختلف و محصولات مرکز رشد این واحد دانشگاهی بازدید کردند.