Menu

رئیس واحد میانه خبر داد:

200 کیلو گرم طلای معطر (گل محمدی) از اراضی واحد میانه در نخستین برداشت به دست آمد

خبرگزاری آنا: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از برداشت 200 کیلو گرم طلای معطر (گل محمدی) در نخستین برداشت از اراضی این واحد دانشگاهی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکترعلی سلیمی با بیان اینکه کشاورزی همواره یکی از پایه های مهم اقتصاد و تولید به ویژه افتصاد مقاومتی است که در حال حاضر سهم عمده این بخش در اقتصاد و اشتغال قابل چشم پوشی نیست اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از اسفند ماه سال گذشته، 3000 متر مربع از اراضی خود را به کاشت 4 هزار اصله نهال گل محمدی اختصاص داد که در نخستین سال، 200 کیلوگرم از این محصول مهم برداشت شد که بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سال آینده مقدار بیشتری از زمین های این دانشگاه به کاشت طلای معطر تبدیل خواهد شد.»

وی تاکید کرد: «این امر بر اساس بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و مصوبه هیات امنای دانشگاه، در راستای تامین درآمدهای غیر شهریه ای و نقدکردن امکانات معطل دانشگاه صورت گرفته است.»

سلیمی افزود: «واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور موکلف هستند در اراضی خود به نام طرح شفا یا اراضی مازاد که دارای آب برای کشت گلخانه ای و تولید محصولات کشاورزی مود نیاز اقدام کرده و مسئولان نیز نسبت به تهیه طرح علمی با مشورت نخبگان این رشته و مشارکت استادان، فارغ التحصیلان دانشگاه و بخش خصوصی از متخصصان این رشته اهتمام ورزند.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میانه، گل محمدی را «طلای معطر» معرفی و کشت این محصول را برای اولین بار در جهان، کشور ایران عنوان کرد گفت: «هر کیلو اسانس مرغوب گل محمدی حدود 40 میلیون تومان ارزش دارد و یکی از گرانترین گل های دنیاست. واحدهای دانشگاهی و مراکز اموزشی می توانند با ورود به این عرصه، به درآمدزایی غیرشهریه ای کمک شایانی بکنند.»

این مسئول، کاهش وابستگی واحدهای دانشگاهی به شهریه دانشجویان از محل ایجاد شرکت های اقتصادی دانش بنیان، انجام فعالیت های پژوهشی، راه اندازی کشت های گلخانه ای را یکی از اقدامات جدی دوره مدیریت دکتر فرهاد رهبر ریاست دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد و ادامه داد: «کشت گل محمدی با توجه به اقلیم کشور و وضعیت کم آبی ایران، می تواند با آب کم و در شرایط اقلیمی نیمه خشک رشد کند و به ثمر برسد.»

سلیمی، دلیل دیگر اهمیت کشت گل محمدی را ارزش افزوده اقتصادی آن بیان کرد و گفت: «گل محمدی، سه سال بعد از کشت به تولید اقتصادی می رسد و بعد از سال سوم، می توان روی درآمد این محصول حساب باز کرد. حمایت از گل محمدی، یکی از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.»

او در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه واحدهای دانشگاهی می توانند برای اقدام به این امر از وام ها و تسهیلات کم بهره نیز استفاده کنند اذعان کرد: «عرقیات، گلاب گیری، صنایع تبدیلی، فراورده های دارویی و بهداشتی و حتی تفاله گل محمدی نیز دارای ارزش اقتصادی است.»

وی در مورد آمادگي واحد ميانه  براي انتقال تجريبات و تعامل با ساير واحدها براي کشت گل محمدي یادآور شد: «نهال‌هاي گل محمدي واحد ميانه بسيار مرغوب بوده و از کيفيت‌هاي بالايي برخوردار است، مي‌توانيم اين نهال مرغوب را از طريق تکثير غيرجنسي و از روش ازدياد قلمه يا از محل کشت بافت را در اختيار واحدهاي متقاضي قرار دهيم، علاوه بر آن از زمان کاشت نهال تا برداشت محصول مشاوره ‌هاي لازم را به واحدها داشته باشيم.»

سلیمی اضافه کرد: «زمان باز شدن گل ها در اوائل ارديبهشت تا اوائل تيرماه مي باشد و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گل ها 20 تا 30 روز طول مي كشد. دوام گل حداكثر يك روز بوده و بعد از آن رنگ صورتي خوش رنگ گلبرگ ها به سفيد مي گرايد و با اندك نسيمي گلبرگ ها پرپر شده و مي ريزند.»

 

نوشتن دیدگاه

Go to top
saeed_sol@yahoo.com