امیرسرتیپ توکلی در واحد میانه عنوان کرد:

بزرگترین نتیجه و دستاورد عملیات بیت المقدس، فتح خرمشهر بود

خبرگزاری آنا: فرمانده سابق تیپ زرهی 36 پادگان میانه اظهار کرد: «در جریان خرمشهر خونین، عوامل خارجی همچون آمریکا، شوروی، کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس و عوامل داخلی مانند اختلاف دولت موقت با امام و ضعف آن در بحث اشغال لانه جاسوسی دخیل بود.»

امیرسرتیپ شاپور توکلی در مراسم گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، با اشاره به اهداف آمریکا در به راه انداختن جنگ ایران و عراق گفت: «آمریکا از نفوذ ایران به سایر کشورها می ترسید و وقوع انقلاب موجبات قطع و تهدید منافع آنها در ایران و تحقیر آنها در منطقه و جهان شده بود.»
وی هدف و قصد وزیر خارجه وقت آمریکا برای مقابله با انقلاب ایران را، ایجاد آشوب و اغتشاش داخلی، فروپاشی اقتصادی و ایجاد جنگ و تجاوز به مرزهای ایران برشمرد و افزود: «آمریکا در بروز جنگ به عنوان کارگردان و بقیه نیز نقش بازیگر را ایفا می کردند. ولی نتوانستند نقشه های شوم خود را عملی کنند و این ایران بود که پیروز میدان شد.»
فرمانده سابق تیپ زرهی 36 میانه در خصوص نقش کشورهای حاشیه خلیج فارس در جنگ ایران و عراق اذعان کرد: «آنها منافع مادی و جایگاه حاکمیتی و همچنین احساس خطر مشترک از طرف خودشان را می دیدند. به همین دلیل به پشتیبانی مالی، سیاسی و انسانی از جنگ اقدام می کردند و کشورهای اروپایی نیز تسلیحات نظامی و جنگ افزار در اختیار دشمن بعثی می گذاشتند.»
سرتیپ توکلی با بیان اینکه چرا عراق به عنوان جنگ مقابل با ایران انتخاب شد خاطر نشان کرد: «ابراز نارضایتی عراق از دسترسی به آبهای آزاد از طریق اروند رود، یک مرز 1609 کیلومتر با ایران و اختلافات مرزی این کشور با ایران در طول تاریخ، حمایت عراق از کردهای شمال آن کشور و وقوع یک انقلاب شیعی در ایران و عتبات عالیات عراق به عنوان خطری برای آنها، و عوامل دیگر از جمله دلایل تهاجم رژیم بعثی بود.»
او در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی های عملیات بیت المقدس اشاره نمود و بیان کرد: «وسعت منطقه 3 برابر منطقه فتح المبین، نداشتن عوارض طبیعی به منظور پوشش حرکت نیروی خود، استفاده دشمن از استحکامات و موانع طبیعی، عبور از استحکامات تقویتی دشمن در ورود به خرمشهر و جنگ شهری و ... را می توان از ویژگی های این عملیات نام برد.»
استاد دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه ادامه داد: « بزرگترین نتیجه و دستاورد عملیات بیت المقدس، فتح خرمشهر بود که به عنوان بزرگترین پیروزی نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران در مقابل دشمن و حامیانش بود که نوعی ضربه ای مهلک سیاسی نظامی بر پیکره آنها بشمار آمد.»
توکلی اضافه کرد: «در جریان آزادسازی خرمشهر حدود ۱۶ هزار نیروی عراقی کشته و زخمی شدند و همچنین ۱۹ هزار نفر نیروی عراقی به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند، ایران در جریان عملیات ۲۶ روزه بیت‌المقدس که به آزادی خرمشهر انجامید ۶۰۰۰ شهید و ۲۴ هزار مجروح داد.»
دکتر علی سلیمی شاملورئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه نیز در سخنان خود آزادسازی خرمشهر را یک پیروزی عظیم برای جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: «فتح خرمشهر انعکاس جهانی داشت و عراق با از دست دادن خرمشهر از نظر سیاسی تکیه‌گاهش را برای مذاکره از دست داد. این واقعه از لحاظ نظامی نقطه عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته می‌شود.»
وی تصریح کرد: « به همین دلیل از این روز به عنوان نمادی از پیروزی، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن یاد می‌شود و شورای عالی انقلاب فرهنگی سوم خرداد را به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نامگذاری کرده‌است.»
در ادامه مراسم، از 6 دانشجوی قهرمان و مدال آور ورزشی این واحد دانشگاهی در مسابقات جهانی و بین المللی به نام های سروش قندچی (شنا)، مهدی یوسفی (تکواندو)، مهدی انصاری (شنا)، سعید رجبی (تکواندو)، میرهاشم حسینی (تکواندو) و فرشاد ولی پور (پرورش اندام) با اهداء لوح تقدیر و جوایزی تجلیل شد.
مراسم بزرگداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، از سوی معانت دانشجویی و فرهنگی، روابط عمومی و با همکاری دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در سالن اجتماعات این واحد دانشگاهی برگزار شد.