یک هکتار از اراضی واحد میانه زیر کشت طلای معطر رفت/ کاشت 4هزار اصله نهال گل محمدی

خبرگزاری آنا: 4 هزار اصله نهال گل محمدی در زمینی به مساحت1 هکتار از اراضی مجتمع 32 هکتاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه کاشته شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر ناصر نظری رئیس دانشکده کشاورزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک این واحد دانشگاهی با بیان اینکه کشاورزی همواره یکی از پایه های مهم اقتصاد و تولید به ویژه افتصاد مقاومتی است که در حال حاضر سهم عمده این بخش در اقتصاد و اشتغال قابل چشم پوشی نیست اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه از اسفند ماه سال گذشته، 1 هکتار از اراضی خود را به کشت گل محمدی اختصاص داده که بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سال آینده مقدار بیشتری از زمین های این دانشگاه به این محصول تبدیل خواهد شد.»
وی تاکید کرد: «این امر بر اساس بخشنامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی  توسط دکتر میرزاده ریاست دانشگاه و مصوبه هیات امنای مرکزی، در رأس آن، بنا به پیشنهاد آیت اله هاشمی رفسنجانی فقید، در راستای تامین درآمدهای غیر شهریه ای و نقدکردن امکانات معطل دانشگاه صورت گرفته است.»
نظری افزود: «واحد های دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور موکلف هستند در اراضی خود به نام طرح شفا یا اراضی مازاد که دارای آب برای کشت گلخانه ای و تولید محصولات کشاورزی مود نیاز اقدام کرده و مسئولان نیز نسبت به تهیه طرح علمی با مشورت نخبگان این رشته و مشارکت استادان، فارغ التحصیلان دانشگاه و بخش خصوصی از متخصصان این رشته اهتمام ورزند.»
عضو هیات علمی واحد میانه، گل محمدی را «طلای معطر» معرفی و کشت این محصول را برای اولین بار در جهان، کشور ایران عنوان کرد گفت: «هر کیلو اسانس مرغوب گل محمدی حدود 40 میلیون تومان ارزش دارد و یکی از گرانترین گل های دنیاست. واحدهای دانشگاهی و مراکز اموزشی می توانند با وردو به این عرصه، به درآمدزایی غیرشهریه ای کمک شایانی بکنند.»
رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، کاهش وابستگی واحدهای دانشگاهی به شهریه دانشجویان از محل ایجاد شرکت های اقتصادی دانش بنیان، انجام فعالیت های پژوهشی، راه اندازی کشت های گلخانه ای را یکی از اقدامات جدی دوره مدیریت دکتر میرزاده توصیف کرد و ادامه داد: «کشت گل محمدی با توجه به اقلیم کشور و وضعیت کم آبی ایران، می تواند با آب کم و در شرایط اقلیمی نیمه خشک رشد کند و به ثمر برسد.»
رئیس دانشکده کشاورزی این واحد دانشگاهی، دلیل دیگر اهمیت کشت گل محمدی را ارزش افزوده اقتصادی آن بیان کرد و گفت: «گل محمدی، سه سال بعد از کشت به تولید اقتصادی می رسد و بعد از سال سوم، می توان روی درآمد این محصول حساب باز کرد. حمایت از گل محمدی، یکی از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.»
نظری در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه واحدهای دانشگاهی می توانند برای اقدام به این امر از وام ها و تسهیلات کم بهره نیز استفاده کنند اذعان کرد: «عرقیات، گلاب گیری، صنایع تبدیلی، فراورده های دارویی و بهداشتی و حتی تفاله گل محمدی نیز دارای ارزش اقتصادی است.»
این مسئول در مورد آمادگي واحد ميانه  براي انتقال تجريبات و تعامل با ساير واحدها براي کشت گل محمدي یادآور شد: «نهال‌هاي گل محمدي واحد ميانه بسيار مرغوب بوده و از کيفيت‌هاي بالايي برخوردار است، مي‌توانيم اين نهال مرغوب را از طريق تکثير غيرجنسي و از روش ازدياد قلمه يا از محل کشت بافت را در اختيار واحدهاي متقاضي قرار دهيم، علاوه بر آن از زمان کاشت نهال تا برداشت محصول مشاوره ‌هاي لازم را به واحدها داشته باشيم.»
وی اضافه کرد: «زمان باز شدن گل ها در اوائل ارديبهشت تا اوائل تيرماه مي باشد و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گل ها 20 تا 30 روز طول مي كشد. دوام گل حداكثر يك روز بوده و بعد از آن رنگ صورتي خوش رنگ گلبرگ ها به سفيد مي گرايد و با اندك نسيمي گلبرگ ها پرپر شده و مي ريزند.»
در حاشیه کاشت این محصول، دکتر علی سلیمی شاملو رئیس، دکتر علی رسولی معاون اداری و مالی و مهندس حبیب اله خدابنده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، هر کدام یک اصله نهال گل محمدی کاشتند.

# » 11:38:20 │ 1396-01-28

با سلام. کار پسندیده ای است. کاش چند سال قبل این انفاق می افتاد. زمینهای زیادی در اطراف دانشکده کشاورزی-پزشکی وجود دارد.
+1 +−

بابایی