کارگاه آموزشی روش تحقیق اصول پروپوزال نویسی ویژه استادان واحد میانه برگزار شد

خبرگزاری آنا: از سوی حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، کارگاه آموزشی روش تحقیق تحت عنوان «اصول پروپوزال نویسی» ویژه استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر سلیمان جمشیدی عضو هیات علمی گروه کشاورزی این واحد دانشگاهی و مدرس این دوره، در مورد موضوعاتی از قبیل عنوان، بیان مسئله، سوالات و فرضیه های تحقیق، اهداف و نوآموری تحقیق و طرز نگارش پیشینه تحقیق و روش کار توضیحاتی ارائه کرد و گفت: «با توجه به شرایط موجود، مسئولیت علمی پروپوزال به عهده استاد راهنما و مشاور است و استادان بایستی به کنترل دقیق پروپوزال ها اهتمام ویژه داشته باشند.»
وی با تاکید براینکه پروپوزال های ارائه شده را نخوانده امضا نشود بیان کرد: «موضوعاتی به صورت پروپوزال برای دانشجویان تدوین و یا پذیرفته شود که از بیان مسئله قوی برخوردار بوده و موضوعات به اصطلاح problem-based مد نظر بوده و در این طمینه بیان مسئله با دقت بیشتری تدوین گردد.»
جمشیدی در خصوص بیان مسئله افزود: «در بیان مسئله، کوتاه و مختصر، کامل، مستند، مطابقت با عنوان، خودداری از ارائه جدول و نمودار، وحدت موضوعی پاراگراف ها رعایت شود.»
او فرضیه های تحقیق را حدس زیرکانه و محتاطانه از نتیجه یا نتایج احتمالی تحقیق و خبری نوشتن جملات را ذکر کرد و در مورد اهداف تحقیق گفت: « یکی از مهمترین نکات اینست که موضوعات جای هدف نوشته نشود، از ارائه اهداف غیر واقعی، غیرقابل دست یابی و آرمان گرایانه پرهیز گردد..»
عضو هیات علمی گروه کشاورزی واحد میانه ادامه داد: «در جنبه نوآوری که بخش ارزیابی فنی استاد راهنما هست، نبایستی به اهمیت موضوع، مدرن بودن موضوع پژوهش، مزیت های اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی و ...، امنیت زیست محیطی، برتری های فنی و تکنولوژیک پرداخته شود بلکه در این بخش بایستی عنوان شود که چه چیز جدیدی به علم موجود با توجه به بررسی پیشینه تحقیق افزوده می شود و در واقع نوآوری تحقیق، کنترل غیرتکراری بودن موضوع پروپوزال است.»
دکتر جمشیدی، ابزار گردآوری اطلاعات که بیشتر مخصوص طرح های عملی و اطلاعات میدانی است را در مشاهده، اندازه گیری و آزمایش بیان کرد و افزود: «در تجزیه و تحلیل اطلاعات، ویژه طرح های عملی است و نحوه خلاصه سازی  و تجزیه و تحلیل آماری داده ها، نرم افزارهای مورد نیاز و روش های آماری مورد استفاده ذکر شود.»
دکتر سلیمان جمشیدی در پایان این کارگاه، به روش های مختلف منبع دهی داخل متن و فهرست منابع اشاره شد و در مورد آن بحث و تبادل نظر گردید.