دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی در واحد میانه:

یکی از قربانیان قصه پر غصه (مواد مخدر) در جهان، ملت ایران اسلامی است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی گفت: «آن ملتی زنده هست که تک تک آحاد آن جامعه در صحنه باشند و مسئولیت قبول کنند. تا زمانی که این اتفاق نیفتد، کارها به خوبی پیش نخواهد رفت.»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، سردار محمد علی نصرتی در همایش مواد مخدر تحت عنوان « آن سوی مواد مخدر، پیشگیری، درمان و مبارزه با آن»  که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد اظهار کرد: اگر در یک برنامه ای هدف، استرتژیک و راهبرد مناسب، همت، اراده و همسویی جمعی نداشته باشیم، قطعاً آن برنامه ناقص خواهد بود.»
وی با تاکید بر اینکه جامعه ای نیست که آنجا مشکلات و آسیب هایی وجود نداشته باشد افزود: «کنترل و مشکلات هر جامعه به شرایط آن جامعه بستگی دارد که چگونه آنها را با توجه به تأثیرات بیرونی و درونی مهار کنند.»
نصرتی، ایران را یکی از جوامع درگیر و در بحث مواد مخدر با دلایل متأثر از عوامل بیرونی و درونی برشمرد و بیان کرد: «بعد از پیروزی انقلاب، بر اساس رسالتی که جمهوری اسلامی داشت، از یک طرف متبحر شد و از طرف دیگر، بر اساس وظیفه انسانی، انقلابی و شرعی خود، به بحث مبارزه با مواد مخدر ورود کرد تا این بلای خانمان سوز را از بین ببرد.»
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ادامه داد: «راهبرد اصلی دشمنان، حکومت کردن از راه تفرقه اندازی و نفوذ کردن از این مسیر است که به نام اسلام اتفاقات هولناکی را در منطقه به راه انداخته اند.»
او با بیان اینکه الان دیگر محل تقابل ما با دشمنان در میدان نبرد و غوغای تسلیحات نظامی نیست، بلکه حرکتی بی صدا، خاموش و پیچیده ای به نام مواد مخدر هست افزود: «یکی از قربانیان قصه پر غصه (مواد مخدر) در جهان، همین ملت ایران اسلامی بوده که به یکی از دغدغه ها و نگرانی های بزرگی در بین خانواده ها تبدیل شده است. جوانان ما که بزرگترین سرمایه های این مملکت هستند، در تیررس این جنگ قرار گرفته اند.»
فرمانده سابق منطقه انتظامی میانه در ادامه سخنان خود؛ هدف اصلی دشمن در این برهه زمانی را روی آوردن به جنگ نرم و پیاده  و طراحی کردن انواع تاکتیک ها در فضاهای مجازی برای جوانان ما توصیف کرد و گفت: «سالانه بیش از 50 نوع به انواع مواد مخدر و محرک ها در جهان افزوده می شود و نزدیک به 300 سایت و فضاهای مجازی با طرق مختلف در این مورد را آموزش می دهند. که متاسفانه هیچ فردی از دست این افیون ها در امان نیست.»
نصرتی تاکید کرد: «مهمترین قربانیان اعتیاد به مواد مخدر، خانواده های آنها هستند. در حالی که اینها فریاد رس می خواهند. انسجام و تقویت این خانواده ها، یکی از باورهای اصلی و مهم ماست. اگر آنها به خوبی مدیریت شوند، زمینه برای پیشرفت جامعه نیز مهیا خواهد شد و سلامت جامعه به سلامت خانواده بستگی دارد.»
سرهنگ دهقانی: «بحث مواد مخدر، یک جرم و یا یک بیماری پنهان همانند سایر بیماری ها است.»
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی، مشکل اساسی در جامعه در بحث مواد مخدر را مشکل آگاهی بیان کرد و گفت: «ما امروزه مشکل سخت افزاری چه در بحث مقابله و چه در آموزش و پیشگیری نداریم، بلکه مشکل اصلی ما در جامعه، آگاهی هست.»
سرهنگ قاسم دهقانی، مصرف تعداد مواد مخدر رایج در جهان را 2500 مورد عنوان کرد و ادامه داد: « اگر ما بخواهیم از 100 درصد مواد مخدر تولیدی جهان جلوگیری کرده و آن را کشف کنیم، باز مصرف این ماده خانمان برانداز در داخل کشور وجود دارد.»
وی خاطر نشان کرد: آن چیزی که اکنون در جامعه مشاهده می کنیم، موضوع مواد مخدر صنعتی است. مواد مخدری که خود معتادین و قاچاقچیان در داخل کشور، در منازل و خانه باغ ها تولید می کنند که عوارض آن، به مراتب سخت تر و غیرقابل درمان هست.»
این مسئول با بیان اینکه، امروزه همه مدعی هستند، یعنی همه این ادعا را دارند که در خصوص مبارزه با مواد مخدر گام های مثبتی برادشته و پیشرفتی حاصل شده است  تصریح کرد: «واقعیت امر این نیست. در بحث مقابله، تمام کارشناسان انتظامی و سیاسی به این باور رسیده اند که پلیس و نیروهای مسلح یک کشور، هرچه قدر هم قوی و مجهزتر باشد، فقط 10 درصد مواد مخدر دنیا را می توانند کشف و ضبط کنند و 90 درصد آن نیز معمولاً مصرف می شود.»
قاسم دهقانی اضافه کرد: «بحث مواد مخدر، یک جرم و یا یک بیماری پنهان همانند سایر بیماری ها است.اگر بخواهیم در خصوص پیشگیری اقداماتی انجام دهیم، بایستی نگاه هایمان را به سمت پیشگیری اجتماعی معطوف کنیم.»
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تاکید بر اینکه، تمام تلاشمان این باشد که افراد جدیدی به جامعه معتادین کشور اضافه نشود افزود: « مصرف مواد مخدر، هیچ کسی را به جایگاه مثبتی نرسانده است. سعی کنیم برای رسیده به هدف  از راه های درست عبور کرده و بایستی آموزش های ما عملیاتی شود. پس همه ما موکلف و موظف به این کار هستیم.»
دکتر علی خانی استادیار گروه شیمی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه و دبیر همایش و به عنوان سخنران تخصصی، در خصوص انواع مواد مخدر اعم از سنتی و صنعتی، نحوه تولید و مصرف، آلات مصرف، مواد مخدر جدید و شیوع آن در بین جوانان سخنانی را بیان کرد.
در ادامه مراسم، از سردار نصرتی، سرهنگ قاسم دهقانی، علی شامی نماینده پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان میانه، دکتر علی خانی، حامد شامی دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی تجزیه این واحد دانشگاهی و برپا کننده نمایشگاه تخصصی مواد مخدر و سایر عوامل برگزار کننده این همایش، با اهداء لوح سپاس تجلیل شد.
اجرای تئاتر دانشجویی، سرود، نمایشگاه تخصصی مواد مخدر، نمایشگاه طراحی و سیاه قلم توسط کاظم صالحی دانشجوی واحد میانه از دیگر برنامه های جنبی این همایش بود.
همایش آن سوی مواد مخدر با همکاری فرمانداری ویژه شهرستان، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی، با حضور  نمایندگانی از دانشگاه آزاد اسلامی استان، اعضای شورای اداری، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه شهرستان، مسئولان دانشگاه، جمعی از مدیران مدارس، مقامات لشکری و کشوری و دانشجویان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد.