هفدهم و هجدهم آذرماه در واحد میانه برگزار خواهد شد؛
کارگاه دو روزه آموزش مبانی کشت بافت­های گیاهی
خبرگزاری آنا: رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، از برگزاری کارگاه دو روزه آموزش مبانی کشت بافت­های گیاهی (نظری و عملی) در تاریخ هفدهم و هجدهم آذرماه سال جاری در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی (مجتمع آموزشی) خبرداد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر حسن نورافکن با بیان این مطلب اظهار کرد: «در راستای فعالیت های علمی - پژوهشی و پس از برگزاری موفق دومین دوره کارگاه اسانس گیری و عصاره گیری از گیاهان دارویی از سوی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک و با همکاری معاونت پژوهش و فن آوری  واحد میانه و با عنایت به درخواست هایی برای آموزش کشت بافت، کارگاه دو روزه آموزش مبانی کشت بافت­های گیاهی به صورت نظری و عملی طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، هفدهم و هجدهم آذرماه سال 95 در آزمایشگاه کشت بافت و بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی برگزار خواهد شد.»
رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک این واحد دانشگاهی در خصوص سرفصل های این کارگاه بیان کرد: «از جمله سر فصل های این کارگاه آموزشی می توان به آموزش مبانی کشت بافت گیاهی، تهیه محلول های ذخیره غذایی، هورمون ها و محیط کشت، مراحل اولیه کشت شامل برداشت نمونه و سترون سازی، واکشت نمونه های گیاهی به صورت عملی و نظری اشاره کرد.»
نورافکن در خصوص کشت بافت گیاهی گفت: «اساس کشت بافت، توانمندی و نامتمایز شدن سلولی است. در این تکنیک، بافت یا سوسپانسیون گیاهی، ضدعفونی شده و سپس تحت شرایط استریل درون ظروف کشت بر روی محیط غذایی مناسب قرار داده می شود. در حال حاضر، کشت بافت و به ویژه ریزازدیادی یکی از گسترده ترین کاربردهای بیوتکنولوژی هست.»
عضو هیات علمی گروه علوم باغبانی و گیاهان دارویی واحد میانه با بیان اینکه نبود محدودیت زمانی و مکانی، ازدیاد سریع و عاری از عوامل بیماری زای گیاهی از مزایای مهم کشت بافت است خاطرنشان کرد: «در بحث گیاهان دارویی نیز با کاربرد روش­هایی مانند استفاده از الیسیتورها (محرک ها) و پیش ماده ها و تغییر در محیط کشت می توان تولید متابولیت های ثانویه گیاهی را تحت تاثیر قرار داد.»
حسن نورافکن خاطر نشان کرد: «در پایان این دوره آموزشی گواهی شرکت در کارگاه برای شرکت کنندگان از سوی مرکز تحقیقات گیاهان داوریی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه اعطاء خواهد شد.»
وی اضافه کرد: «علاقه مندان جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به وب سایت workshop.m-iau.ac.ir مراجعه و یا با شماره تلفن­ های 04152240085 – 09144145339 تماس حاصل نمایند.»
Photo 2016 11 26 11 20 26