Menu

رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک واحد میانه خبر داد؛

کارگاه آموزشی روش های اسانس گیری و عصاره گیری از گیاهان دارویی، سوم و چهارم آذرماه برگزار خواهد شد

خبرگزاری آنا: رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، از برگزاری کارگاه آموزشی دو روزه روش های اسانس گیری و عصاره گیری از گیاهان دارویی (نظری و عملی) در تاریخ سوم و چهارم آذرماه سال جاری در دانشکده فنی و مهندسی (مجتمع آموزشی) خبرداد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر حسن نورافکن با بیان این مطلب اظهار کرد: «در راستای فعالیت های علمی پژوهشی و درآمدزایی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی میانه، کارگاه آموزشی دو روزه روش های اسانس گیری  و عصاره گیری از گیاهان دارویی به صورت نظری و عملی طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، سوم و چهارم آذرماه 95 برگزار می کند.»
وی در خصوص سرفصل های این کارگاه بیان کرد: «از جمله سر فصل های این کارگاه آموزشی می توان به آموزش روش های مختلف اسانس گیری و عصاره گیری به صورت تئوری، اسانس گیری به روش تقطیر با آب (کلونجر) و آب و بخار (کیزر و لانگ)، عصاره گیری به روش بدون حرارت (ماسراسیون) و با حرارت (سوکسله) و تغلیظ عصاره (تقطیر در خلاء گردان یا روتاری اواپریتور) به صورت عملی اشاره کرد.»
نورافکن در تعریف کلمه عصاره گفت: «در صورتی که مواد موجود در سلول های گیاهی با حلال ها از جمله آب یا حلال های آلی از گیاهان استخراج شوند به این محصول عصاره گفته می شود. اصولا پس از استخراج مواد حلال به کار رفته با کمک تقطیر و یا تقطیر در خلا جدا می شود.در صورتی که عصاره با آب یا اتانول استخراج شود می تواند بدون خارج کردن حلال آن را در داروهای خوراکی مصرف نمود ولی در صورتی که عصاره با حلال های دیگر استخراج شود خوراکی نبوده و حتما باید حلال های دیگر را خارج نمود.»
عضو هیات علمی گروه کشاورزی واحد میانه با بیان اینکه روش عصاره گیری به دو نوع با کمک حرارت و بدون دخالت حرارت انجام پذیر است ادامه داد: «در صورتی که اجسام موجود در گیاهان به حرارت حساس باشند بهتر است از روش دوم استفاده کنیم.عصاره گیری با دخالت حرارت با وسیله ای به نام سوکسله و عصاره گیری بدون دخالت حرارت با وسیله ای به نام پروکوله صورت می گیرد.»
رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک این واحد دانشگاهی افزود: «عصاره گیری با حرارت سریع تر و ارزان تر تمام می شود در حالی که در روش دوم عصاره گیری نیازمند زمان بوده و میزان حلال مصرفی بیشتر و گران تر تمام می شود. مزیت عصاره گیری بدون دخالت حرارت سالم ماندن اجسام در عصاره است، در این صورت اثر عصاره شبیه گیاه مربوطه می باشد.»
حسن نورافکن خاطر نشان کرد: «در پایان این دوره آموزشی گواهی شرکت در کارگاه برای شرکت کنندگان از سوی مرکز نحقیقات گیاهان داوریی و محصولات ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی میانه اعطاء خواهد شد.»
 
وی تصریح کرد: «علاقه مندان جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به وب سایت workshop.m-iau.ac.ir مراجعه و یا با شماره تلفن 04152240085 09144145339 تماس حاصل نمایند.»
Seanse3

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بالا
saeed_sol@yahoo.com