مدیرکل سابق امور اجتماعی استان آذربایجان شرقی:

رویداد و اتفاق تاریخی 13 آبان، در شکل گیری انقلاب اسلامی مؤثر بوده است

خبرگزاری آنا: مدیرکل امور اجتماعی استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: بوم ا... 13 آبان یادآور سه رویداد مهم هست که همه این رویدادها و اتفاقات تاریخی در شکل گیری انقلاب اسلامی مؤثر بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حاج مهدی اسماعیلی در مراسم سخنرانی ویژه سالروز 13 آبان که با حضور جمعی از دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، در محل سالن اجلاس برگزار شد گفت: «از زمان های قدیم در دنیا، شکل گیری متفاوت حکومت ها بر مبنای حکومت کاپیتالیستی یعنی مدل سرمایه داری آمریکا و سوسیالیستی مدل روسیه وجهان دو قطبی بود.»
وی با بیان اینکه با دوقطبی بودن جهان، اسعمارگران در رقابت با همدیگر، خوی استکباری خودشان را در بین کشورهای مختلف اجرا می کردند افزود: «ما در آستانه شکل گیری انقلاب اسلامی، نزدیک به 50 هزار مستشار نظامی در ایران وجود داشت و از حق کاپیتولاسیون و تصویب ننگین این قانون (کاپیتولاسیون)  برخوردار بودند. و به موجب نطق تاریخی حضرت امام (ره) در 4 آبان 1343، رژیم پهلوی تحت فشار این سخنرانی قرار می گیرد و مجبور می شود تا صورت مسئله را پاک کند.»
مدرس سابق دانشگاه آزاد اسلامی میانه تاکید کرد: «با ورق زدن تاریخ، می بینیم  تنها کشوری که در دنیا مستقل و آزادانه زندگی می کند و متکی به هیچ استعمارگری نیست، ایران است. حتی کشوری مانند ژاپن که یکی از ابرقدرت های صنعتی جهان هست، بدون اجازه آمریکا، آب هم نمی خورد.»
اسماعیلی اکثر کشورهای دنیا را وامدار آمریکا بیان کرد و گفت: «اکثر کشورهای دنیا، آمریکا را ارباب خود دانسته  و آنها این ذلت پذیری را پذیرفته اند و تنها کشوری که در مقابل این همه توطئه و زورگویی ها ایستاده ایران است. واین نشانه عزت و سربلندی ملت ماست.»
او به رویداد تاریخی 13 آبان اشاره کرد و ادامه داد: «در 13 آبان 1357، دانش اموزان با سن کم و با حرکت عظیم خود ثابت کردند که رهبرشان را درک کرده و این برای ما ارزش است. آنها پیام امامشان را علنی و اجرا کردند و این روز بزرگ برای ملت ایران الگو و عزت به حساب می آید.»