Menu

برداشت اولین محصول زعفران در سایت شماره 2 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه

خبرگزاری آنا: اولین محصول زعفران در سایت شماره 2 دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در نیمه اول آبان ماه 95 برداشت شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر علی سلیمی شاملو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه اظهار کرد: «طی مطالعات علمی انجام شده از دو ماه گذشته طرح کاشت زعفران در سایت شماره 2 این واحد دانشگاهی به مساحت 5000 متر مربع آغاز شد.»
وی افزود: «این  اراضی بایر در ضلع شمالی سایت شماره 2 مجتمع آموزشی این واحد دانشگاهی قرار دارد. پس از طی مراحل مطالعاتی، آماده‌سازی زمین و خاک آن زیر نظر استادان مجرب خاک شناسی کشاورزی دانشگاه، شهریور ماه سال جاری با خرید پیاز زعفران مرغوبی که از زنجان تهیه شده بود، زیر کشت رفت.»
سلیمی تصریح کرد: «با توجه به کیفیت پیاز نوع محصول زعفران انتخاب شده و با اجرای اصول علمی کاشت و مراقبت های لازم، ‌اولین محصول زعفران تولید شده در اراضی زراعی این واحد دانشگاهی برداشت شد.»

رئیس واحد میانه با بیان اینکه كشت زعفران بهترين گزينه براي مناطقي است كه با مشكل كمبود آب روبه‌ رو هستند چون آبياري زعفران در پاییز و زمستان انجام و عمده آب مورد نياز از بارندگي‌ها تامين مي‌شود بیان کرد: «محصول برداشت شده با  آزمایشات و مطالعات علمی و پس از بررسی نتایج حاصله برای تولید انبوه اقدام خواهد شد.»

سلیمی خاطر نشان کرد: «با توجه به اینکه قسمت خوراکی زعفران کلاله قرمز رنگ سه برگچه‌ای شیپوری شکل که متصل به خامه سفید رنگ است باید از گل جدا شود به طور متوسط از مقدار یک کیلوگرم گل زعفران مقدار 8/13 گرم کلاله زعفران خشک شده همراه با خامه که برابر با 3 مثقال است، به دست می آید.»
او تاکید بر اینکه گیاه زعفران از تیره‌ای بسیار مقاوم است و با توجه موقعیت آب و هوایی منطقه در طول یک سال به دو بار آبیاری نیاز دارد افزود: «برداشت زعفران از هر هکتار برای تعدادی اشتغال زایی ثابت و فصلی به همراه دارد و پیش‌بینی می‌شود به دلیل مرغوبیت بسیار زیاد آب، هوا و خاک منطقه، با میانگین برداشت مناسب، می توان محصول مرغوب و خوبی به بازار عرضه کرد.»
این مسئول کشت زعفران را به عنوان یکی از محصولات کم توقع از نظر نیاز آبی و با ارزش افزوده بالا برای افزایش درآمد کشاورزان منطقه برشمرد و اذعان کرد: «عملیات کشت زعفران در اولویت برنامه های دانشگاه آزاد اسلامي واحد ميانه برای اصلاح الگوی کاشت در سطح منطقه قرار گرفته است و برای هر هکتار کشت زعفران حدود 5 تن پیاز زعفران لازم است که بهتر است از اقلیم های مشابه آب و هوایی تهیه شود تا بازدهی بالایی داشته باشد.»
 
سليمي نیاز اندک زعفران به آب را عمده ترین محدود کننده تولید بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: «سطح زیرکشت و تولید زعفران هرساله از افزایش قابل توجهی برخوردار بوده و می تواند موجب رونق اقتصادی منطقه و افزایش درآمد بهره برداران شود.»
 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

بالا
saeed_sol@yahoo.com