خبرگزاری آنا: دومین دوره آزمون جامع دانشجویان دکتری تخصصی رشته علوم باغبانی گیاهان دارویی، ادویه ای و نوشابه ای (فیزیولوژی و اصلاح) در محل سالن اجلاس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد.
در حاشیه برگزاری این آزمون، دکتر جلیل اجلی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی واحد میانه اظهار کرد: «هدف از برگزاری این آزمون، سنجش توانمندی، تحلیل و استنباط منطقی دانشجو در برخورد با مسائل علمی، کسب اطمینان از قابلیت های آموزشی و پژوهشی دانشجویان دکتری و برخورداری از قوه ابتکار و قابلیت های پژوهشی است.»
وی با اشاره به شرایط برگزاری این آزمون افزود: «آزمون جامع برای دانشجویان دوره دکتری حداکثر دوبار، در نیم سال سوم و چهارم برگزار می شود و دانشجویان حداکثر تا پایان نیم سال چهارم آزمون جامع خود را با موفقیت به اتمام برسانند.»
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی واحد میانه خاطر نشان کرد: «چنانچه دانشجو نتواند مرحله آموزشی را با موفقیت به پایان برساند از ادامه تحصیل محروم می شود. و لازمه شرکت او در آزمون جامع، کسب امتیاز لازم در آزمون زبان خارجی معتبر بر اساس قوانین مصوب دانشگاه است.»
اجلی ترکیب هیأت برگزار کننده آزمون شفاهی را همان ترکیب آزمون کتبی عنوان کرد و گفت: « ارزش آزمون های کتبی و شفاهی به ترتیب هفتاد درصد و سی درصد است و میانگین کل نمرات دانشجو در آزمون جامع نباید از 16 (بر پایه 20) کمتر باشد.»IMG 2606
او ادامه داد: «آزمون جامع زیر نظر شورای تحصیلات تکمیلی گروه یا دانشکده و توسط هیأتی مرکب از 5 نفر، استاد راهنما و چهار نفر عضو هیأت علمی، دارای حداقل مرتبه استاد یاری یا استادیار پژوهشی با 3 سال سابقه تدریس یا تحقیق در دوره های تحصیلات تکمیلی صورت می گیرد.»
اجلی تاکید کرد: «دانشجو موظف است پس از اتمام مرحله آموزشی در اولین آزمون جامع که توسط دانشگاه برگزار می شود شرکت کند و در صورت عدم آمادگی، درخواستی برای تمدید مهلت شرکت در آزمون با دلایل موجه و با تائید استاد راهنما به شورای تحصیلات تکمیلی گروه یا دانشکده ارائه کند. شورای مذکور نیز می تواند زمان شرکت دانشجو در آزمون جامع را، حداکثر برای یک نیم سال به تعویق بیاندازد.»
وی به مفاد آزمون های کتبی و شفاهی اشاره کرد و گفت: «آزمون جامع کتبی از محتوای دروس رشته مربوط در سطح تحصیلات تکمیلی حداقل در 4 درس به صورت تشریحی و حداکثر در 2 روز متوالی انجام می گیرد. آزمون شفاهی با نظر شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده به منظور ارزشیابی قابلیت های پژوهشی و آموزشی و توانایی دانشجو در انجام پژوهش مستقل بر گزار می شود.»