خبرگزاری آنا: مراسم تجلیل از پژوهشگران و مخترعین برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با حضور استادان و دانشجویان این واحد دانشگاهی در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، در ابتدای مراسم دکتر علی رسولی معاون اداری ومالی واحد ضمن خوش آمد گویی و خیر مقدم به میهمانان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان از عمل کنندگان واقعی " پژوهش هزینه نیست سرمایه است " می باشد که نتایج مقالات استادان و دانشجویان این دانشگاه در مجلات علمی پژوهشی داخلی و ISI مؤید این نکته است.
وی اضافه کرد: ما در این واحد دانشگاهی، آماده هر گونه سرمایه گذاری برای طرح های تحقیقاتی کاربردی و حمایت از شرکت های دانش بنیان و طرح های اقتصادی درآمدزا را داشته و از آنها نیز به خوبی استقبال می نماییم.
دکتر علی فرامرزی معاون پژوهش و فناوری واحد ، ضمن تشریح عملکرد حوزه معاونت پژوهش و فناوری این واحد دانشگاهی در یک سال گذشته، در مورد افتخارات کسب شده در حوزه های مرکز رشد و فناوری و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تیم های تحقیقاتی، بهبود رتبه وب سایت واحد، کیفی سازی مقالات چاپ شده در مجلات معتبر ISI و نمایه شدن در پایگاه های معتبر علمی نظیر SCOPUS، ISC و غیره، چاپ مجله اکولوژی گیاهان زراعی، تلاش برای اخذ رتبه علمی پژوهشی از وزارت علوم برای این مجله، برگزاری همایش ملی یافته های نوین در کشاورزی و منابع طبیعی و افزایش شرکت های دانش بنیان به صورت پاورپوینت توضیحاتی بیان کرد.
سپس سخنران این مراسم دکتر شهرام حنیفیان عضو کمیته ارزیابی مجلات علمی در مورد موضوع سخنرانی با عنوان " نحوه شناسایی نشریات علمی نامعتبر " گفت: نشریات نامعتبر علمی معضل جدید و جدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.
وی ادامه داد: امروزه با فراگیرتر شدن اینترنت و رشد نشریات الکترونیکی شاهد افزایش سایت هایی هستیم که ادعا می کنند یک مجله معتبر علمی هستند و با اخذ مبالغ کلان اقدام به انتشار مقالات علمی محققان می کنند.
حنیفیان با ابراز تاسف از رشد نشریات الکترونیکی نامعتبر و جعلی در سایت های مختلف اظهار کرد: متأسقانه این مجلات از انواع روش ها استفاده نموده تا اعتماد نویسندگان، به ویژه دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی را جلب نمایند.
عضو هیات علمی واحد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریر خاطر نشان کرد: انتشار مقاله در این مجلات و وب سایت ها در بالا بردن امر تولید علم دانشگاه در نمایه های معتبر بین المللی نقشی ندارند، شامل تشویق نمی شوند و برای ترفیع سالانه، هرگونه تبدیل وضعیت، گرفتن نمره پایان نامه یا رساله مورد تایید نیستند.
عضو کمیته ارزیابی مجلات علمی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه وزارت علوم تحقیقات و فناوری و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی طی دوره های مشخصی اقدام به انتشار لیست سیاه این مجلات می نماید افزود: هر سال لیست ژورنال های نامعتبر از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی اعلام می شود و وزارت علوم در این نسخه نهایی علاوه بر معرفی نشریات نامعتبر، چندین مجله جعلی نیز معرفی می کند. چاپ مقاله در این ژورنال ها شامل هیچ امتیازی در مصاحبه یا ارتقاء اعضای هیات علمی دانشگاه ها نبوده و شاید مورد نکوهش نیز باشد.
حنیفیان در مورد نحوه تفکیک مجلات علمی جعلی و نامعتبر از مجلات علمی معتبر به مواردی اشاره کرد و گفت: از جمله موارد نحوه تفکیک مجلات می توان به وب سابت ژورنال های جعلی که عموماً به تازگی طراحی شده اند و زمان ثبت دامین آنها مربوط به یکی دو سال اخیر می شود، صورت ظاهری وب سایت ها، آرشیو کامل مجلات، عدم انطباق آدرس وب سایت مجله با مستندات پایگاه های استنادی معتبر همچون تامسون رویترز، عدم انطباق وب سایت مجله با مندرجات آن مجله در وب سایت ناشر، عدم انطباق ISSN و زبان مجله در پایگا های داده با زبان مقالات چاپ شده، داشتن ویژگی های نامتعارف همانند پذیرش مقاله در زمین های مختلف، چاپ تعداد زیاد مقاله در یک شماره و پذیرش درصد بالایی از مقالات از یک کشور خاص و یا از یک نفر خاص اشاره کرد.
حنیفیان در پایان سخنان خود در خصوص ضررهای مادی ناشی از چاپ مقالات در مجلات نامعتبر که متوجه محقق  ودانشگاه می شود توضیحاتی ارائه کرد.
در ادامه مراسم به نفرات برتر (پژوهشگران برتر) گروه های فنی مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، معماری و تعدادی از مخترعین دانشگاه لوح های تقدیر و جوایزی اهداء و از آنها تجلیل شد.
ضمناً دکتر علی خانی به عنوان برگزیده ویژه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد میانه معرفی شد.
اسامی نفرات پژوهشگران برتر به شرح زیر اعلام می گردد:
فنی و مهندسی: مهندس عباس نعمتی (نفر اول) دکتر شهرام موسوی (نفر دوم)- دکتر آرش نعمتی و دکتر محمدرضا ابراهیمی (مشترکاً سوم)
کشاورزی: دکتر سلیمان جمشیدی (نفر اول)- دکتر ناصر محبعلی پور (نفر دوم)- دکتر ناصر نظری و دکتر منوچهر فربودی (مشترکاً سوم)
دامپزشکی: دکتر رضا وجدی (نفر اول) دکتر اسد اسدی (نفر دوم)
علوم پایه: دکتر جعفر اسدپور (نفر اول)  دکتر علی خانی (نفر دوم)- دکتر فرهاد سیروس نژاد (نفر سوم)
علوم انسانی: دکتر امیررضا رمضانی (نفر اول) دکتر رستم قره داغی (نفر دوم) خانم رفعت عطای (نفر سوم)

معماری: خانم مهندس لاچین اسمعیلی (نفر اول) خانم مهندس زهره صلواتی زاده (نفر دوم)

دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه">