معاون استاندار و فرماندار ویژه میانه:
حادثه 16 آذر، یک خیزش و جنبش به یادماندنی در تاریخ کشورمان است
خبرگزاری آنا: معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه گفت: ما اگر بخواهیم موضوع جنبش دانشجویی را درتاریخ معاصرمان بررسی کنیم، باید به دوران نهضت مشروطیت برگردیم که قبل از آن دوران، ما تاریخ 2500 ساله را داشتیم.
به گزاش خبرنگار خبرگزاری آنا، حمید شکری معاون استاندار و فرماندار ویژه میانه در مراسم روز دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، به عنوان سخنران مراسم اظهار کرد: امروز حادثه 16 آذر، یک خیزش و جنبش به یاد ماندنی و حرکتی پر فراز و نشیب در تاریخ معاصر کشورمان است و در رأس این حرکت بزرگ دانشجویان بودند که به همراهی علمای بزرگ آن زمان توانستند نهضت مشروطیت را پایه ریزی کنند.
وی افزود: قبل از دوران مشروطیت، هیچ خبری از نقش و حضور مردم به خصوص قشر تحصیل کرده در محیط های اجتماعی نبود. حکومت ها حکومت های دیکتاوری بوده و هیچ گونه جنبش، حرکت و حتی اظهار نظرهایی هم وجود نداشت.
شکری با بیان اینکه در آن حکومت ها، تفکیک قوا مفهومی نداشت و هر گونه که دلشان می خواست عمل می کردند گفت: مردم ایران در انقلاب مشروطیت این نحوه حکومت داری را به چالش کشید و آن دانشجویانی که در دارالفنون و کشورهای خارجی تحصیل کرده بودند در رأس امور قرار داشتند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه میانه در ادامه سخنان خود بیان کرد: با محو شدن سایه رضا خان در کشور، یک فضای باز سیاسی ایجاد شد و در اینجا دانشگاه ها مرکز تحول و تأثیرگذار بوده و در دهه 1320، اولین تشکل های دانشجویی که عمدتاً مارکسیستی و از اعضای حزب توده بودند نشأت گرفت.
فرماندار ویژه میانه، آیت اله طالقانی را پایه گذار تشکل های اسلامی در دانشگاه های آن زمان عنوان کرد و افزود: در تشکل مارکسیسم علمی، دین اسلام را به عنوان مظهر خرافه و ضد علم معرفی می کرد؛ چون آنها در بطن جامعه و نظام بودند و نفوذ هایی نیز داشتند.
حمید شکری خاطر نشان کرد: این مراسمی که امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار می گردد، همان مبارزات دانشجویی است که بعد از کودتای 28 مرداد سال 1332 در کشور ما شکل گرفت و این کودتا یک ضربه و لطمه مهلکی به مسیر صعودی آزادی خواهی و رشد سیاسی اجتماعی جامعه ایرانی بود.
وی فعالیت ها و تشکل های مختلف دانشجویی را از مسئولین دانشگاه خواستار شد و تاکید کرد: دانشگاه به عنوان یک مرکز علمی و فعالیت فرهنگی و اجتماعی مطرح است نه فضای سیاسی و امنیتی. برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و میدان دادن به گروه های فعال دانشجویی برابر مقررات دانشگاه می تواند از اولویت های یک مرکز آموزشی باشد.
دکتر علی سلمان پور سرپرست واحد میانه نیز در بخشی از سخنان خود دانشگاه آزاد اسلامی را، بزرگترین دانشگاه حضوری جهان عنوان کرد و گفت: این دانشگاه بالغ بر یک میلیون و هفتصد هزار نفر دانشجو، 70 هزار عضو هیأت علمی و مدرس و11 میلیون متر مربع فضاهای آموزشی و رفاهی در سراسر کشور دارد و تاکنون توانسته است 5 میلیون فارغ التحصیل را تحویل جامعه بدهد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه اقتصادی نیز توانسته است جلوی خروج میلیون ها دلار ارز از کشور را بگیرد ادامه داد: این دانشگاه می تواند در زمینه های مختلف علمی، پژوهشی در مقایسه با سایر دانشگاه های معتبر ایران و جهان از جمله در ربوکاپ، نانو و ... رقابت تنگاتنگی داشته و مقام های عالی را کسب کرده است.
سلمان پور دانشجویان امروزی را آینده سازان کشور و ولی نعمتان دانشگاه ها توصیف کرد و گفت: این واحد دانشگاهی از پتانسیل های قوی از جمله استادان مجرب، آزمایشگاه ها، کارگاه ها، کتابخانه های بسیار مطلوب، امکانات علمی پژوهشی، فضاهای آموزشی، رفاهی و ورزشی بهره مند است.
سرپرست واحد میانه اضافه کرد: ما حداقل در 2 سال گذشته توانسته ایم با افزایش 50 رشته تحصیلی در مقاطع تحصیلات تکمیلی که 14 رشته در مقطع دکتری تخصصی (PHD) و 46 رشته دیگر در مقطع کارشناسی ارشد می باشد، گام مؤثری در رشد و اعتلای آموزش عالی برداریم.
این مسئول، سیاست کلی دانشگاه آزاد اسلامی را پرورش دانش آموز و دانشجو از مرحله تحصیلات ابتدایی تا دوران دانشجویی با ایجاد مراکز آموزشکده سما برشمرد و خاطر نشان کرد: واحد میانه نیز با ایجاد مراکز پیش دبستانی و دبستان دخترانه، دبیرستان های دخترانه و پسرانه و دانشجویان آموزشکده فنی و حرفه ای سما وابسته به این واحد دانشگاهی و پذیرش دانشجو در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد در این واحد، چشم انداز روشنی برای آینده بزرگترین مجموعه آموزش عالی شهرستان ترسیم کرده است.

در ادامه مراسم، بعد از اجرای سرود توسط دو دانشجوی هنرمند، از دانشجویان ممتاز آموزشی، علمی، ورزشی، فعالان فرهنگی و قرآن و عترت، هنری و دانشجویان فعال بسیجی با اهداء جوایز و لوح های تقدیر تجلیل شد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه">