سرپرست واحد میانه تأکید کرد:
بسیاری از فارغ التحصیلان رشته مهندسی پزشکی جذب بازار کار می شوند
خبرگزاری آنا: سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه گفت: هیچ موضوعی در تکنولوژی پیشرفت نمی کند مگر آن که تندرستی انسان را تأمین نماید. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه
دکتر علی سلمان پور در معرفی جامع و کامل رشته مهندسی پزشکی گرایش بیو الکتریک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا بیان کرد: علم مهندسی پزشکی عبارت است از کاربرد مهندسی در پزشکی از طریق مطالعه ی اصول و عملکرد سیستم های زنده و مدل سازی آن، به کار گرفتن اطلاعات و نتایج حاصل در جهت تشخیص درمان بیما ری ها و همچنین جایگزین کردن اسکلت بندی های صدمه دیده در بدن می باشد.
وی در مورد هدف از ایجاد این رشته در دانشگاه ها اذعان کرد: هدف از ایجاد رشته مهندسی پزشکی، تربیت متخصصانی است که بتوانند از عهده تجهیز، نگهداری و طراحی دستگاه های پزشکی برآیند. یعنی مهندس الکترونیک مجربی باشند که با زمینه های پزشکی آشنایی داشته و در نتیجه، بتوانند دستگاه های پزشکی را طراحی کرده و بسازند که از توانایی های داوطلبان ورود به این رشته به شمار می آید.
سلمان پور به توانایی های فارغ التحصیلان رشته مهندسی پزشکی اشاره کرد و افزود: این رشته به گونه ای طراحی شده است که دانش آموختگان (فارغ التحصیلان) آن می توانند در زمینه طراحی، بهره برداری، نظارت، مدیریت و نگهداری از سیستم های مربوط به این رشته وارد شوند.
سرپرست واحد میانه وظایف دانش آموختگان این رشته در مقابل مسئولیتشان را با اهمیت دانست و عنوان کرد: آنها در این راستا وظایف زیر از جمله نصب و راه اندازی دستگاه ها، وسایل پزشکی و تجهیزات فنی بیمارستان ها، تعمیر و نگهداری تجهیزات بیمارستانی، مشاوره فنی در سفارش و خرید دستگاه های پزشکی، همکاری در طراحی تحقیقاتی پزشکی، کمک در بکارگیری بهینه از دستگاه های پزشکی، مسئولیت فنی و مهندسی بیمارستان و ساخت وسایل و تجهیزات بیمارستانی را می توانند بر عهده بگیرند.
سلمان پور در ادامه در خصوص آینده شغلی، بازار کار رشته مهندسی پزشکی تأکید کرد: در حال حاضر بازار کار این رشته در حد ایده­آل بوده و بدون شک وضعیت فارغ التحصیلان این رشته، نسبت به سایر رشته های مهندسی دیگر مطلوب تر است و بسیاری از فارغ التحصیلان، حتی دانشجویان ترم آخر جذب بازار کار می شوند.
این مسئول خاطر نشان کرد: دانشجوی این رشته لازم است در دروس ریاضی و فیزیک قوی باشد. زیرا باید پایه ای قوی در مهندسی الکترونیک داشته و با کوشش و مطالعه بسیار، هم در دروس اصلی رشته الکترونیک و هم در دروس تخصصی خود توانمند باشد.
سرپرست واحد میانه به وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر این رشته پرداخت و گفت: امکان ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در رشته مهندسی پزشکی در سه گرایش عمده بیو الکتریک، بیو مکانیکی و بیومواد می باشد و این رشته دارای دکتری تخصصی نیز هست.
وی ضمن اشاره به رشته های مشابه و نزدیک به این رشته تصریح کرد: این رشته حدود 80 درصد دارای دروس مهندسی الکترونیک است و با مهندسی برق و الکترونیک در رابطه ای تنگاتنگ قرار دارد. البته در ابن رشته از واحدهای پزشکی، قسمتهای فیزیولوژی و آناتومی هم تدریس می شود.
سلمان پور در مورد وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر اضافه کرد: با توجه به نوپا بودن رشته مهندسی پزشکی در کشورمان به نظر می رسد تا سالیان متمادی امکان اشتغال برای فارغ التحصیلان این رشته میسر باشد و برای ارتقای کیفی خدمات پزشکی، دستگاه ها، نیاز به متخصصان این رشته روز افزون است.
وی در پایان افزود: رشته مهندسی پزشکی بیو الکتریک در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه به منظور دارا بودن آزمایشگاه ها، تجهیزات بسیار مطلوب و کارگاه های استاندارد راه اندازی و ایجاد شده است و این واحد دانشگاهی از مهر ماه 94 به صورت بدون آزمون دانشجو می پذیرد. علاقمندان به ادامه تحصیل در این رشته می توانند با مراجعه به این واحد دانشگاهی نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.